Sarayköy:
banner175
Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen 36. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nde Ege, Marmara ve Akdeniz'in en iyi develeri kıran kırana mücadele etti. Sakarya Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin tek doğal arenasında yapılan festivale AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100 deve kıran kırana mücadele etti. Doğal arenada tribünlerde piknik yapan binlerce vatandaş, bir yandan güreşleri heyecanla izlerken bir yandan da cep telefonu kamerasıyla o anları görüntüledi. 
Görsel şölen yaratan güreşlerde, çeşitli kategorilerde dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi.

 
Arenadan vatandaşlara seslenen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Pandemi nedeniyle iki yıl ara vermiştik. Bugün çok şükür ki bir araya gelmek nasip oldu. Sizleri de deve güreşlerimizi de çok özlemişiz. Kar ve yağmurun ardından sahamız güreş için uygun değildi ancak çalışma arkadaşlarımız 72 saat boyunca çalışarak alanımızı festivalimize uygun hale getirdiler; hepsine çok teşekkür ediyorum. Diğer yandan deve güreşimiz bizlere atalarımızdan miras kalan bir Yörük kültürüdür. Bizlerde gelecek nesillerimize temelinde dayanışma, kardeşlik ve vefanın yer bulduğu bu kültürümüzü aktarmak için Sarayköy Belediyesi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Bugün on binlerce vatandaşımız Türkiye’nin tek doğal arenasında, Sarayköy’de bir araya geldi. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. 100 devesiyle birlikte arenamızı tercih ederek güreşlerimize katılan tüm deveci kardeşlerime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “  Kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmak için gayret eden tüm belediyelerimize destek oluyoruz. Bugün Sarayköy’de de önemli kültürlerimizden birisi olan deve güreşlerimiz gerçekleştiriliyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen canla, başla çalışarak kültürümüz için organizasyonu yapan başta Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün buradaki kalabalıktan gördük ki vatandaşlarımız geleneklerini yaşatmak istiyor. Bizler de değerlerimize sahip çıkarak kültürel zenginliklerimizle yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

AK Parti Milletvekili Yıldız, Sarayköy’ü...
Sarayköy’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Sarayköy’ün...

Haberi Oku