Yaşam:
banner175
Denizlili Gülnur, Everest'in zirvesine tırmandı
San Francisco State Üniversitesi’nde Doçent Doktor olan Denizlili Gülnur Tumbat, “8 Zirveler” diye bilinen dünyanın her coğrafi kıtasının en yüksek zirvelerine tırmanan ilk Türk kadını oldu.
 
Bu zirve tırmanışlarından 4 tanesini geçtiğimiz yıllarda tamamlayan Tumbat, Everest’in 8 bin 848 metrelik zirvesine tırmanarak, 5. zirvesini tamamladı. Ayrıca, Everest’e Nepal rotasından tırmanan ilk Türk kadın unvanını da aldı.
 
Gülnur Tumbat, zirveye tırmanmadan önce facebook hesabından, “Burada olduğum için çok mutluyum, nefes almak, yemek, uyumak ve bu güzel ve dünya dışı arazinin bir parçası olmak için” paylaşımı yapmıştı.
 
Dünyanın Zirvesinde Bir Türk Kadını Gülnur Tumbat Kimdir?
Gülnur Tumbat…43 yaşında. Denizlili öğretmen baba ile terzi bir annenin 3 kızının en küçüğü olarak dünyaya geldi. Ailesi aslen Bekillili... ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayıp, ABD’de İşletme Doktorası yaptı.
 
2005 yılından beri San Francisco State Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Tumbat, 17 yaşından beri dağcılık yapıyor. Dağcılığa ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları kolunda başlayan ve bugüne kadar 30′dan fazla dağa yüksek irtifa tırmanışı yapan Tumbat, dağcılık merakını, akademik eğitimi için de kullandı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİLİLER YENİ YILA PUBLİN’DE GİRDİ
Yeni yıldan önce görkemli bir kokteylle açılışını yapan Publin Restoran, muhteşem bir yılbaşı eğlencesine...

Haberi Oku