Acıpayam:
banner175
Acıpayam kitap okuyor, örnek oluyor
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe İlçe Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Alev, Daire ve Kurum Amirleri katıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İşleyen etkinlik konusunda bilgi verdiği konuşmasında, bilgi toplumu olmanın, kendini bilmenin anlam ve önemini vurgulamak adına “Acıpayam Kitap Okuyor” kampanyası ile okuyan bir şehir, okuyan bir toplum olma yolunda ciddi bir adım atmak istediklerini söyledi.
 
Kitapların kültür hazinesi olduğunu aktaran Mehmet İşleyen konuşmasında şunları aktardı “Dünya tarihinde yok edilmek istenen medeniyetlerin, en büyük mirasları olan kütüphaneleri öncelikle yakılmış, yıkılmış yok edilmiştir.
 
Bu gün yakılan yıkılan kütüphanelerin yerini, intihara kadar götüren sanal oyunlar, 50 ile 100 kelime dağarcığına sığdırılan mukayesesiz konuşmalar, donmuş zihinler, dijital tablet ve elektronik işlemcisi nisbetinde bir nesil ile maalesef karşı karşıyayız.
 
“aynen”, “hı”, “ya”, “ok”, “bye”, gibi kısır ve anlamsız, ruhsuz kültür mirasımız olmayan yüzlerce bunlara benzer kelimelerin saldırısı altındayız. Bundan kurtulmanın ve mücedele etmenin tek yolu okumak olduğunu biliyoruz” dedi.
 
Daha sonra etkinliğe katılanlar alanda bir süre sadece kitap okudular. Kitap okumanın ardından topluca Kaymakamlık toplantı salonuna geçildi ve burada bir süre görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Haber: Ramazan Alkan / Acıpayam Gazetesi.com
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku