Acıpayam:
Ağaçlandırmanın en güzel örneği: 28 yılda cennete dönüştü
Şehirde yaşayanlar için Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını yakından görmek pek mümkün olmuyor. Ancak onlar yeni orman oluşumları, mevcut ormanların korunması ya da bakımı ile ilgili önemli çalışmalara imza atıyorlar.
 
Denizli, sık sık ağaç kesmelerin ve orman yangınlarının gündeme geldiği bir şehir olsa da Acıpayam’dan gösterilen bir örnek yeni orman oluşumlarının da ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.
 
Denizli’nin burdur sınırındaki Acıpayam’ın Sırçalık mahallesi sırtlarında 1990 yılında ağaçlandırma çalışmaları başladı. Aradan gecen 28 yılda bölge ormanlık bir alana dönüştü. Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü övünülecek ve örnek gösterilecek bu çalışmasını da böyle paylaştı.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku