Acıpayam:
banner175
Bu bölgede daha büyük deprem beklentimiz yok
Prof.Dr. Tüysüz, depremin büyüklüğününün Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından 5,7, AFAD tarafından 5,5 ve Avrupa Deprem Ajansı tarafından 6,2 olarak açıklanmasını değerlendirirken, “Kısa sürede ortak bir büyüklük belirlenecektir” dedi.
 
Depremin olduğu fayın aktif bir fay olduğunu ve geçmiş yıllarda büyük depremler oluşturduğunu belirten Tüysüz, “Bu depremin olduğu bölge, Fethiye’den başlayan Burdur’a kadar uzanan bir fay zonudur. Bunun içinde çok sayıda faydan oluşur. Bu deprem bu faylardan birinin kırılmasının sonucudur. 70’li yıllarda Fethiye’de 7,1 büyüklüğünde deprem olmuştur. Büyük depremler üreten bir faydır. Çok daha büyük bir deprem beklentisinden söz edilemez” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku